ΑΡΙΣΤΟΝΤΕΛΕΙΟΝ

      ΤΕΥΧΟΣ 14    .......... ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ   


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ    14ου ΤΕΥΧΟΥΣ

  1. Νέα Σχολών
  2. Ταξίδι στην Σκόπελο στο Πράσινο και στο Μπλε
  3. Βιβλιοπαρουσιάσεις
  4. Πληροφορική

Νέα Σχολών ... ?

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΤΗΣΙΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ        ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Την Τετάρτη 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκδήλωση σχετικά με την Νεανική Επιχειρηματικότητα. Παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες νέων επιχειρηματιών από την δημιουργία της επιχείρησής τους. Επόμενες εκδηλώσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του Παν. Μακεδονίας: 10 Μαΐου 2001 Θέλω να γίνω Ορκωτός Λογιστής και 15 Μαΐου 2001 Θέλω να γίνω Στέλεχος Τμ. Logistics    

Η Ελληνική Εταιρία Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ) διοργανώνει το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο για το 2001 στην Χίο, από 24 έως 27 Μαΐου. Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος Βιολογίας από όλη την Ελλάδα, καθώς και φοιτητές άλλων τμημάτων, όπως γιατροί, βιοχημικοί κ.α. Οι παρουσιάσεις των εργασιών γίνονται προφορικά ή με την μορφή πόστερ. Στις 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency στην Θεσσαλονίκη, το Συνέδριο Νικητών του Ευρωπαϊκού Βραβείου Ποιότητας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Οι νικητές του Βραβείου Ποιότητας, ξένοι και Έλληνες, παρουσίασαν την συνταγή της επιτυχίας τους.  
Back to Top

Πληροφορική... ?

Το βιβλίο αποτελεί ένα προσεγμένο και ολοκληρωμένο βοήθημα για το πρόγραμμα FLASH 5 της Macromedia. Μέσω του Flash μπορείτε να δημιουργήσετε animations, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, και εντυπωσιακές σελίδες στο διαδίκτυο. Με το εγχειρίδιο ο αρχάριος χρήστης μπορεί να μάθει το πρόγραμμα πολύ εύκολα μέσω παραδειγμάτων και αναλυτικών κειμένων, ενώ ο πιο έμπειρος μπορεί να βρει βοήθεια ώστε να λύσει κάθε πρόβλημα του. Η χρήση του βιβλίου είναι πολύ εύκολη λόγω της διαμόρφωσης των κεφαλαίων και της απλής γλώσσας που χρησιμοποιείται.

     

Η Microsoft κυκλοφόρησε στο εξωτερικό την καινούργια έκδοση των Office με αρκετές αλλαγές και επιπλέον εφαρμογές. Η φιλοσοφία της έκδοσης αυτής είναι όλα τα προγράμματα να είναι σταθερά με ελάχιστα bugs. Τα Office XP είναι ο προπομπός των Windows XP που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.  Η καινούργια έκδοση φέρνει νέες τεχνολογίες κοντά στον χρήστη, απλοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες μετατρέποντας την χρήση του σε μια εύκολη δουλειά. Το WORD XP υποστηρίζει ήχο και χειρόγραφα κείμενα ( μέσω υπολογιστή μπορείτε να γράφετε με το ποντίκι ή να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο όπως και στο πρόγραμμα ζωγραφικής). Επίσης εμφανίζει λίστα με συνώνυμα και πραγματοποιεί αυτόματη μετάφραση. Στο EXCEL υπάρχουν βελτιώσεις στα φίλτρα εισαγωγής, στον τρόπο αναζήτησης και στις συναρτήσεις. Το POWERPOINT XP δίνει την δυνατότητα δημιουργίας γρήγορων παρουσιάσεων και slide show στο Internet. Η λειτουργία των Office όμως που μας βάζει στον 21ο αιώνα είναι η αναγνώριση της ανθρώπινης ομιλίας, δηλαδή η δυνατότητα ο χρήστης να υπαγορεύει το κείμενο στον υπολογιστή. Για την τέλεια λειτουργία του θα χρειαστούν αρκετές ώρες εκμάθησης από τον χρήστη, έτσι ώστε να συνηθίσει τον προφορικό του λόγο. Προς το παρόν στην Ελλάδα κυκλοφορεί μια έκδοση που περιέχει μόνο το WORD και το ACCESS, ενώ το συνολικό πακέτο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Όσο για το κόστος αγοράς του, θα είναι αρκετά υψηλό.

 

     
 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΣΤΟ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ   www.auth.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ www.uom.gr

Τ.Ε.Ι. (Τεχνολογικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης ) www.teithe.gr

ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ www.boltblue.com

  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ CNN www.cnn.com

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠΣ www.videoclips.freeserve.co.uk

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ SITE : www.theexorcist.warmerbros.com www.whatisthematrix.warnerbros.com www.itv-fl.com  www.michaeldouglas.com  www.cathrerinezetajones.com 

 

Back to Top

Author information goes here.
Copyright 1999  ALEXANDROU. All rights reserved.
Revised: Οκτωβρίου 30, 2002 .